Lektørudtalelse

Forfatter: Signe Rugtved Andersen

Kort om bogen

Kogebog med fokus på lækre opskrifter, hvor kød ikke spiller hovedrollen, men heller ikke er skåret helt væk. Til dig, der søger gastronomiske oplevelser, der er klimamæssigt bæredygtige

Beskrivelse

Forfatterne er begge en del af holdet bag den digitale opskriftssamling "Planetarisk Kogebog". I denne, deres tredje kogebog, fokuserer de på hvorledes vi kan nedbringe vores klimaaftryk ved at mindske kødindholdet i vores måltider, som et alternativ til at leve helt vegetarisk. Udgangspunktet tages ofte i eksisterende, klassiske retter, og blandt bogens opskrifter, der både byder på hovedretter og mindre retter, findes eksempelvis "Portobello au vin", "En vegetarburger med bacon" og "Rødbede tonnato". Ved hver ret findes foruden ingredienser, fremgangsmåde og tidsforbrug en angivelse af rettens klimaaftryk, samt hvor mange personer retten er tænkt til. Forrest indholdsfortegnelse, bagerst indeks

Vurdering

Inspirerende og alsidig opskriftssamling. Indbydende layout med flot forside og fristende farvefotos på hvert opslag. Bogens opskrifter og anvisninger er lette at forstå og følge, dog er flere ingredienser - fx tørrede rejer - nok nogen, man skal omkring en specialforretning efter

Andre bøger om samme emne

Forfatterne har tidligere udgivet Grøntsager og Vild fisk, hvor man kan finde flere bæredygtige retter. I Go green kan du lade dig inspirere af en række markante danskere, der fortæller om hvorfor de spiser mindre eller slet intet kød